Gullknapp Pharma AS

Fakta om Aloe Vera

Aloe Vera - Full av godhet

Fordelene med Aloe Vera har vært kjent i århundrer. I bibelenen er Aloe planten nevnt flere steder (Salmenes bok 45, 8-9, Mosebok 24, 6, Johannes 19, 39)
Egypterne brukte den i sin skjønnhetspleie, mens den greske lege brukte plantens helende og legende egenskaper.

Inne i Aloe Vera plantens tykke blader er det en tykk klar gelè. Den inneholder en hel rekke, ja faktisk mer enn 70 stoffer som kroppen trenger for å opprettholde sunnhett og vitalitet.
Aloe Vera-familien består av mange forskjellige arter. Den arten som har vært til størst hjelp for mennesket er Aloe Barbadensis Miller. Det er en sukkulentplante, det betyr at bladene er tykke og saftfulle. Den utvikler seg best i varmt og tørt klima. Den har et utseende som en kaktus, men tilhører liljefamilien.Fakta om


Aloe Vera


 

Hva er Aloe Vera?                                                                              

Aloe Vera kalles ofte for ”mirakelplanten”, ”naturens lege”, ”brannplanten”, og mange andre navn. Den har overlevd i mer enn 4000 år som medisinplante og har hjulpet menneskeheten gjennom tidene.

Kilder datert helt tilbake til år 3500 f.kr viser at Aloe Vera-planten er dokumentert som en botende og legende plante hos egypterne. Andre forskere har senere funnet ut at den ble brukt både av de gamle kineserne, i de indiske kulturer og av romerske og greske medisinmenn med godt resultat. Legenden forteller at Aristoteles overtalte Alexander den Store til å erobre øya Socotra i det Indiske hav for å få tilgang til deres rike forekomster av Aloe Vera, slik at han kunne pleie sine sårede soldater. De egyptiske dronningene, Nefertiti og Cleopatra, brukte Aloe Vera som skjønnhetsbehandling.

Aloe Vera Barbadensis Miller er en succulent. Den ser ut som en kaktus, men den tilhører liljefamilien. Bladene består av en indre gele som er svært næringsrik og en omsluttende bark. Etter fire år er Aloe Vera planten moden, planten kan da høstes og geleen kan kaldpresses. Aloe Vera kan også brukes til å lage salver eller kremer i kombinasjon med andre ingredienser for å tilføre næring til huden.


Hvor fungerer den?

På grunn av sin næringsrike og antioksidante egenskaper, brukes Aloe Vera først og fremst for å forebygge skader på hudvev. Den påskynder også legeprosessen når huden er skadet. Antioksidantene bekjemper skadelige ”frie radikaler”. Dette er de ustabile sammensetninger fremkalt av kroppens emnesammensetninger. ”De frie radikaler” anses å forårsake ulike sykdommer og kreftformer samt at de fremskynder aldringsprosessen.

En epitel er en anatomisk term og defineres som følger – ”Epitel er et lager av celler som hjelper kroppen eller fyller dens helhet som sammenføyer den.” Vårt største epitel er vår ytre hud, samt hele vårt indre tarmsystem, våre luftrør og genitale organer. Det er ikke underlig at Aloe Vera fungerer like bra på skadet hud eller på en inflammert mage eller på astma.


Hvorfor fungerer den?

Aloe Vera inneholder en stor samling av næringsrike bestanddeler som sammensatt har en virkning og likevekt, som gir et mer kraftfullt resultat, enn hva som kan forventes hvis du legger i sammen de enkelte ingrediensene. Dette fordi bestanddelene i planten samarbeider og øker hverandres effekt. Dette er kjent som synergi. Aloe Vera har en tilpassende evne som innebærer at den har egenskaper som øker motstandskraften mot infeksjoner og stress.


Hvordan fungerer den?

Aloe Vera plantens naturlige anti-flammatoriske og anti-mikrobiske virkning forenet med dens næringsrike bestanddeler fremskynder celleveksten og leger disse. Aloe Vera er ikke bare for de som er syke. De fleste som bruker Aloe Vera rapporterer om et bedre velvære, de føler seg bedre og de kjenner seg rolig og avbalansert.


Sammendrag:

Aloe Vera er ikke et universalt middel for alle sykdommer og det finnes ingen magi i den. Mange rapporter bekrefter at den har en god virkning på epitelevnene og immunforsvaret. Tusentalls mennesker gjennom århundrer har rapportert om plantens nytte mot mange ulike hudsykdommer slik som eksem, psoriasis, sår, brannskader, akne (kviser), insektstikk og bitt. De har fått hjelp med tarmproblemer slik som colitis, diverticulitis og IBS (tarm- og magesykdommer.) Andre sykdomstilstander, forårsaket av et dårlig immunforsvar, som leddinlammastion (artritt), astma, ME (kronisk trøtthet) og LE (Lupus) har blitt forbedret etter regelmessig inntak av Aloe Vera. Aloe Vera har dermed en viktig tileggsrolle i behandling av forskjellige sykdomstilstander.


Det er viktig at vi alltid søker legens råd når symptomene er usikre

eller når tilstanden ikke forbedrer seg.


Å stille sin egen diagnose er ikke å anbefale,

da farlige sykdommer kan ha samme symptomer som mindre farlige sykdommer.
Gullknapp Pharma ASInformasjon om virksomhetenNettstedskart